Skal du varig ned i vekt MÅ du kunne dette!

Du må kunne kose deg litt også når du skal ned i vekt. Er du ikke enig?

sunn kos Aug 24, 2020

Dette er mine favoritter når det kommer til sunnere snacks/kos. Det er sunt og det er veldig veldig godt. 

 

Sjokoladegranola

Dette brukte jeg:
  • 3 dl quinoa (ca 6dl vann til å koke i)
  • 2 dl mandler
  • 2 dl gresskarkjerner
  • 1 dl chiafrø
  • 1 ts salt
  • 1 ts vaniljepulver
  • 3 store ss bakekakao
  • 50 gr kokosfett (har hatt det stående i skapet lenge nok nå 😛 , bruk gjerne annet smør eller olje)
  • 50 gr honning
  • 2 dl pekannøtter
  • 2 dl kokos
 
Slik gjør du:
1. skru på ovnen på 175 grader

2. Kok quinoaen til vannet er kokt bort. Tilsett fettet du bruker og honing (fibersirup, sukker, sirup e.l.) i kjelen med den kokte quinoaen.

3. Når det er smelta blander du inn hakkede mandler, gresskarkjerner, chiafrø, salt, kakao og vaniljepulver.

4. Legg blandingen fordelt på en stekeplate og sett den i ovnen i 30 minutter.

5. skru ned tempraturen til 100grader og la den stå i 90 min. Rør litt iblant hvis det blir et tykt lag. 🙂
.
Kos deg med granolaen.
 

Energibarer

 Disse er også lowfoodmap og veldig magevenlige for de med litt følsom mage. Men det blir mye fiber, så spiser du mange husk å drikke mye vann. 

  • 45 g havregryn
  • 45 g Cheerios frokostblanding (eventuelt glutenfrie havregryn)
  • 25 g solsikkekjerner
  • 25 g gresskarkjerner
  • 25 g valnøtter
  • 20–25 g sukker (tilsvarene mengde søtning om ønskelig, kan også droppes)
  • 30 g olje/smør
  • 2 egg
  • 66 g kokesjokolade (2/3 deler av en 100gr plate)

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 160 °C.
  2. Bland alle ingrediensene i en bolle og rør de godt sammen

  3. Legg barene med skje og slikkepott på bakepapiret. Lag helst 1 og 1 hver for seg. Da blir de skikkelig gode å sprø.

  4. Trykk barene lett sammen 

  5. stek på midterste rille i 25–30 minutter.
    Obs!  De er best når de er godt stekt, nesten brent, da blir de sprø og kjernene får en nøtteaktig smak!

 Når du deler de i 9 så blir dette næringsinnholdet:

 


Hærlige potetbrownies

  • 150gr kokte poteter (kan sikkert bruke søtpotet også,men jeg kan ikke fordra det, derfor brukte jeg vanlig hvit potet)
  • 160 gr peanøttsmør 
  • 170gr fibersirup gold
  • 70gr havremel (eller hvilket som helst annet mel)
  • 40gr kakao (bakekakao er helt topp)
  • 30 gr melk (den melka du foretrekker, jeg bruker vanlig kumelk)

Topping:

  • 80gr mørk sjokolade 
  • 25gr smør

Slik gjør du:

  1. kok potetene møre og mos de grovt i en bolle

  2. sett peanøttsmøret i mikroen i noen sekunder. Det er lettere å jobbe med når det er litt varmt. Hell 160gr peanøttsmør sammen med potetene.. Bruk gjerne stavmikser til raskt å blande potetene og nøttesmøre for å unngå store biter av potet i kaka

  3. tilsettfibersirup, melet, kakao, melk og halvparten av sjokoladen (hakket i biter) og rør godt

  4. Kle en passende form med plasfolie og klem massen ned i formen. 

  5. Varm 40 gr sjokolade og 25gr smør til de er smeltet. Hell dette over kaka og fordel jevnt. 

  6. Sett kaka i fryseren og 1 time senere kan du ta den ut, dele den i 9 stk og nyte

Denne er skikkelig god altså. Anbefales på det sterkeste!

Close

50% Complete

7 dager med tips for å bli kvitt overspisingen!

Husk å sjekke søppelkassen!