Baderomsvekta

stress baderomsvekta Jul 14, 2020

La oss snakke om baderomsvekta!

 

Dette er ofte noe av det som stresser folk mest! 

I løpet av denne mailen skal jeg forsøke å få gi deg en idee om en annen måte å tenke på vekta på,, slik at den ikke blir like stressende i fremtiden.. 

 

Er du klar? 

Da kjør vi..

 

BaderomsvektaSelv om det kan være vanskelig for en som sliter med å gå ned i vekt å se for seg at noen i det hele tatt kan slite med å gå opp i vekt så er det faktisk tilfellet...

Samboern min er sånn... 😤 Å han hadde NULL fortåelse for mine utfordringer... Ikke det å være overvektig heller forsåvidt.. Han skjønner det bare ikke.. (Nå hørtes dette litt verre ut enn det er, men det er veldig sant også...😂😂)

 

Men guud som han klagde når han måtte spise mer mat.. For han vil bli stor og muskeløs å veie masse, med Arnold som idol.. (åå jada, vi har sett filmene hans noen ganger.. ;) )

 

Poenget og den røde tråden til vekta er: 

--Den kampen og det ubehaget vi kjenner på når vi går på vekta har vi skapt helt selv.. 

 

Det er vi selv som "velger"/har lært oss til at ett lavere tall betyr feiring mens ett høyere tall betyr "da var den dagen øddelagt".. 

 

Det som er så bra med dette er........... at med bittelitt jobb så kan vi rimelig enket endre dette. 

Det betyr å gå på vekta, registrere tallet og ikke la det bety noe som helst.. 

 

Sannheten er jo det at det tallet betyr faktisk ikke noe... Det er bare et tall... 

 

Det er ingenting som endrer seg i livet ditt om du veier 2 kg mer i dag enn i går.. Det er det ikke... Med mindre du velger å synes at det er stressende... 

For hvis du velger å tenke at de 2 kiloene er krise -- Nå må det settes inn alle mulige tiltak for å hindre at disse kiloene sitter. 

 

De må vekk med en gang.. Det betyr fasting og strenge rutiner... Som ofte ender i overspising senere på dagen..

 

Det går ann å bare gå å vekta å forvente ett høyere tall... Tenke OK, jeg spiste mer i går.. Gå tilbake til "normalt" kosthold for deg... Og om noen dager er alt sammen borte... (se eksempelet nederst)

 

Dette er nok det som har overrasket mine kunder aller mest i deres reis.. Hvordan disse kiloene faktisk bare forsvinner på tross av at man ikke legger inn en kjempe innsats for å fjerne de.. 

 

Det aller vanskligste er å faktisk TRO på det.. Etter så mange år hvor det har vært en kamp, og man gang på gang har sett vekta kryppe opp og ikke ned.. 

Så det å tørre å ta skrittet å bare spise måltidene som normalt og føle seg mett kan være uvant og føles feil.. Selv om det er det riktige å gjøre...

 

Du er bare så vant til og innstilt på at det skal være en kamp.

 

For ikke å snakke om at realistiske forventninger til det vekttapet eller tallet man forventer å se er viktig.. Kroppen er ingen robot og holder på vann av en milion forskjellige grunner.. 

Og vekttap tar lengre tid enn man skulle ønske når man starter.. Men kommer man ut av startblokka og begynner å se resultater, forsvinner også litt av den utålmodigheten.. Utfordringa er å komme ut av den!

 

Og foresten.. sansynligheten for at de kiloene (etter overspisingen den ene dagen) sitter er ikke veldig sannsynlig! Her er ett eksempel:
Er du klar for å lese litt mer:

Close

50% Complete

7 dager med tips for å bli kvitt overspisingen!

Husk å sjekke søppelkassen!