Hvordan slutte å overspise workshop. Se mer her!
Blogg Om meg Hjelp med overspising Kjøp programmet Logg inn

6 STORE tabber som forteller deg om du mislykkes før dietten engang starter!

mislykket diett Jun 15, 2020

 

 

 

Her kan jeg love flere godbiter enn du har lest noe annet sted!

 

 1. Du tenker at alt finnes gratis på nettet og dette klarer du selv!

 

NEI… dette er ikke et salgstriks. Du tenger ikke sette deg i gjeld til langt over ørene for å nå vektmålet ditt, det trenger faktisk ikke koste deg en krone, men gratis rådene på nettet MÅ du passe deg for.


  

Kutte sjokolade i seg selv kan jo spare deg for MANGE kronasjer.. DET er dyrt det…

Jeg utfordrer deg til å betale godteriet for seg selv hver gang du er i butikken. Så ser du faktisk pengeslukket.

 

Jeg var som regel alltid bestemt på å klare vekttap SELV. Hva er visten med å bruke penger på noe du vet hvordan gjøres?

OG vet du det ikke har du all informasjonen i verden på fingertupppene.

 

JEG SLUKTE «10 tips til vektnedgang» og «6 STORE tabber som forteller deg om du mislykkes før dietten engang starter!» RÅTT – like rått og raskt som 3 plater med melkesjokolade på en god dag.

 

Satt i timesvis hver jæ/#&« dag og leste googleside ned og googleside opp.

 

All den informasjonen hindret meg fremgang av 2 grunner

 • Jeg lette og lette etter løsningen på matvarer som var bra å spise,
  jeg scrollet i timesvis for å holde meg opptatt og ikke kjenne på sulten.

  Ville jeg ha sjokolade kunne jeg finne ut hvorfor det var bra på diett.

  Var jeg super motivert og klar for å gjøre alt for en flat mage à søkte jeg på strenge dietter og faste.

  Elsket å finne kvalitetsartikler som gikk dypere enn de overfladiske listene med de samme punktene gang på gang som regel var super kjedelige i forhold.

Jeg fant derimot aldri en løsning som kunne passe, jeg bare hoppet rundt og trodde alle andre hadde svaret og jeg var håpløs.

 

 • Jeg gav meg for raskt med diettene fordi jeg ikke trodde de fungerte eller enda oftere, det frista sånn med sjokolade eller mer mat.

  Det er 1000vis som ventet i kø for å visse meg HVORFOR det ikke fungerte for meg og de var så greie å pekte meg i en ny retning.


DET ER DETTE SOM ER LØSNINGEN, det der fungerer ikke pga hormoner som går i kryss og tvers,, og løsningen ligger i disse lykkepillene… OG i dag er du heldig for I DAG OG bare i dag får du disse lykkepillene til en superpris. Hjelpes….

 • Hvordan takle sulten?
 • Hvordan finne sunne lav kalori søtsaker?
 • Hvordan spare inn litt kalorier her og litt kalorier der?
 • Hvilken diett er best?
 • Hvor mange proteiner burde jeg spise?
 • Er lavkarbo den beste dietten?

 

Du ender opp med å fokusere på helt feli sted!

 

«Alle dietter fungerer så lenge du følger de» ß dette har du hørt før og det stemmer.

 

Det gjør også nesten alle spørsmålene over irrelevant.

 

Og er bedre spørsmål er hvordan følger du dietten?

 

JA, du kan gjøre de tipsene over for å forbedre oddsen din bitte litt, men etter å ha lest de neste 5 punktene er du på god vei til rett fokus. OG DIN DRØMMEVEKT…

 

Se det for deg. Kl. 0603 du har akkurat stått opp en helt vanlig tirsdag. Av ren vane går du rett på vekta… OG FÅR SJOKK… Det tallet du har ønsket å se i 5-10-20 år lyser mot deg! Hvilken følelse kjenner du på i DET øyeblikket?

 

 

 1. Tro at det skal være så strengt og hardt

 

Du jobber så hardt. Forventer å være så sulten at magen vrenger seg. For du har spist opp kaloriene for dagen -- så jobben din er å gå rundt med rumlende mage -- for skal du ned i vekt!

 

Faktisk burde det ikke være sånn! Jeg må poengtere at de aller, aller fleste må omdefinere hvordan man tenker «sulten» føles. I stedet for å jobbe i mot den og tro at mer sult = større vekttap.

 

Med det så mener jeg at de følelsene du kjenner på når du tenker «nå er jeg sulten» eller når du har så lyst på noe. Det ubehaget i kroppen som du i dag må unngå, ved å spise mye, sjokolade eller potetgull. Det ubehaget må du lærer du å takle og definere på en ny måte.

 

Når følelsen dukker opp så kan du heller tolke den som et signal, du stresser deg ikke opp rundt den. Føler ikke du må løpe til kjøleskapet for å spise NÅ. Det føles mer behagelig, avslappet.

 

Jeg skjønner at dette høres rart ut og kanskje det ER dumt å inkludere i en slik liste som muligens er det første du leser om meg:

 

HEI… Jeg heter Ingrid og her kommer jeg og forteller deg hvordan du føler og ikke.

 

Men jeg mener IKKE at du gjør noe feil! Du har bare laget deg en vane og den er sånn og føles akkurat slik den kjennes i dag, MEN den er ikke hugget i stein!

 

For etter å ha gått gjennom vektnedgangen med å utforske og finne ut hvorfor du velger å spise som du gjør og hvorfor du overspiser i de situasjonene du er i (og mine kunder kan bekrefte dette) så vil det å «omdefinerer» hvordan du tolker dette i fremtiden gjøre et varig vekttap MYE lettere. Det kalles en livsstilsendring.

 

Du kan lære å registrere sulten, cravings og følelsesspising og registrere den og bare la den gå over å forsvinne. Akkurat som naturlig tynne mennesker gjør.

 

For sulten kan forsvinne på 2 måter

 1. Spise for å fjerne sulten
 2. La den ligge der også vet jeg at den går over etter kort tid.

 

Men dette er ikke en prosess hvor du bare går fra 1 – 2, du kan ikke bare bestemme deg for nr 2. Det krever at du jobber med hodet ditt, og klarer å skille cravings fra sult, følelser og sug ut av formelen.

 

Er du vant til å spise mye sukker og karbohydrater så er det den største sniken til følelsen av sult. Kutter du det vil «abstinensene» minst den første uka føre til at du føler at du er sulten, men egentlig har du bare lyst på noe søtt… Dette er mye mer innviklet og jeg skal ikke gå mer inn på dette her…

 

Det er dette jeg jobber grundig gjennom med mine kunder i programmet «Målbevisst vekttap» -- intensiv jobbing i 3 måneder med meg som guider deg for å bli mer observant på disse tankene og følelsene. Vil du gjøre det selv må du regne med minimum ett år:

 

Fordi vi er så innmari fast i de tankemønstrene vi hører oss selv gjenta flere ganger daglig… derfor tar mye lengre tid å oppdage de selv, mens andre ser det på sekunder fordi vi har en annen synvinkel enn deg.

 

Som bringer oss til tabbe nummer 3:

 

 1. Du jobber ikke med hodet og tankesettet

Dette er hemmeligheten! Det som gjør at du sitter fast i ett yoyo-mønster. Bare les hvilken som helst solskinnshistorie. De bestemmer seg.

 

Plutselig var det noe som klikket og de bare gjennomførte.

 

 

La meg illustrere det:

 • Se for deg at du har et A4 ark i hendene
 • Jeg vil at du skal prøve å rive det i to.
 • Hvordan går det? Prøver du å rive det?
 • Du rev det i to gjorde du ikke?
 • Det var ikke det jeg ba deg om.
 • Du skulle PRØVE å rive det i to
 • Ser du poenget? Når du prøver å gjennomføre så går det ikke

 

UANSETT hvor god planen din er så må du ut av komfortsonen din og føle på ubehaget i form av mindre mat, godteri, annen mat, nye matrutiner, mer aktivitet, være mindre med venner som saboterer for deg…

 

Å gå ned i vekt krever en innsats og du må lære deg hvordan du takler disse. Hvis ikke kommer du virkelig ingen vei.

 

Akkurat som jeg ikke gjorde i 15år.

Jeg fokuserte på å minimere sult, spise så mye «sunne» søtsaker som mulig og annet for å holde meg innenfor de grensene jeg var komfortable i og derfor så jeg heller ikke resultater.

 

 1. Effekten av trening og aktivitet

 

Jeg har brukt trening som et super viktig ned-i-vekt-middel hele livet, men det var først når jeg sluttet å trene for å finne løsningen at jeg virkelig så resultater.

Vet du hvorfor det tvang meg til å skjerpe meg og finne en løsning som fungerer?

            JEG ELSKER Å TRENE/VÆRE I AKTIVITET

Jo fortere jeg satt meg ned og virkelig kom til bunns i dette, jo fortere kunne jeg gå tilbake å utfordre meg på det jeg synes er spennende.

 

Du vil se raskere fremgang ved å trene. Spesielt hvis du trener hardt, men jeg mener å står 100% for at det er ikke det du må fokusere på.

 

Vekttap er en stor nok utfordring i seg selv at det det å legge på mye og tung aktivitet er HELT feil fokusområdet til å begynne med i en dietten. Men har du lyst til å fokusere på trening gjør for all del det.

 

Men jo lengre du har slitt med vekta, jo mindre er det trening som er løsningen.

Gjør det enkelt og hold det kort, ta en ting om gangen og få maten på plass.

 

Jeg mener for all del ikke at du skal legge deg på sofaen og ligge der til du på magikvis har gått ned kiloene.

Du skal holde deg i aktivtet:

 • Gå turer
 • Lek ute/inne med venner og kjæreste (spill kubb, fotball, minigolf, bowling)
 • Grundig rydd og vask ett rom i uka (gir en fantastisk god følelsen og du får et rent og ryddig hjem… DEILIG... VINN-VINN à forbrennerkalorier, går ned i vekt OG liker omgivelsene dine hjemme)
 • Gå rundt i stua i reklamepausene eller mens du ser på tv
 • Samle 10 000skritt om dagen. Er det for stort sprang -- start der du er:
  5 000 skritt om dagen kanskje i en uke?

  Neste uke er målet 5500skritt om dagen også øker du med 500 hver uke til du er på 10 000skritt.
 • Finn de aktivitetene DU trives med og som gir den en glede utover bare det å gå ned i vekt og forbrenne kalorier.. bowling, boccha, painball, kubb, tennins, badminton, lær en dans på youtube, kun fantasien setter grenser…

 

En av de aller største fellene vi går i når vi trener er at vi prøver å gjøre opp for kaloriene vi overspiste.

Vi trener hardt og vi presser oss hardere for å forbrenne mest mulig kalorier og få maks ut av hver økt. Dette er fryktelig dumt:

 

 1. Du lytter ikke til kroppen og presser deg hardere

 

Hvor mange ganger har du tvunget deg på en hard treningsøkt selv om du er skikkelig gjennomsliten, men du må forbrenne kaloriene?

Eller vært så sulten at tørr kylling og salat er et reelt alternativ?

I de tilfellene burde vi lyttet til kroppen å slappet av eller spist den tallerkenen med salat og kylling. For det er det kroppen trenger.

 

Du kan stole på at du fremdeles hadde godt ned i vekt og du hadde skapt en situasjon som hadde latt deg holde ut dietten din. OG vært i mål nå. Istede sitter du her og fortsetter å finne «løsningne»…

 

Når vi presser kroppen så langt trigges overlevelses instinktet i hjernen à fight-and-flight…

 

Du begynner ubevisst å bevege deg mindre, kroppen produserer mer grehlin og du blir mer og mer sulten (det er kroppen som prøver å redde deg fra sult og gjøre deg mer desperat etter mat), du blir slapp, sliten og du mister motivasjonen.

 

Det er kroppens naturlige respons når den tror det er krise. Du kan helt fint gå fort ned i vekt, men gjør det MED kroppen og ikke imot. Det er en kunst som ikke kommer naturlig for deg i dag.

 

Når du begynner å gå ned i vekt på en måte du og kroppen kan trives med vil du mest sannsynlig føle at du jukser og du har ikke noe tro på at det kan fungere.

 

 • Du føler ikke du er streng nok,
 • Du føler du trener for lite,
 • Du føler du fokuserer for lite på det,

 

Men gang på gang har jeg sett kunder måtte slite seg gjennom dette. Det er litt ironisk er det ikke. Vi ønsker å gjøre vekttap minst mulig smertefullt… allikevel er det akkurat det vi ender opp med å gjøre..

Lise Tallaksen gikk ned 5 kg på 3 uker. (Programmet 4kg på 4uker, lillebror og en enklere og billigere variant av «Målbevisst vekttap»)

Takk for en fin kostholdsplan og treningsplan😊

Her er mitt resultat så langt😄 Nå er det gøy å gå på vekta, og det er gøy å finne frem målebåndet! Fortsett å skriv gode planer😄

Nedgangen fordelt på kroppen:

Bryst: 10,5cm

Midje: 12cm

Hofter: 13,5cm

Rumpe: 11cm

 

 

                                    

 

Dette ER bevis på at når du er SMART kan du nå resultater du ikke har klart til nå.

Men du MÅ lytte til kroppens signaler å gjøre det som føles rett for DEG og kroppen din. OG NEI…. Om du bare blir mett av sjokolade og du føler du mååå ha det, så er ikke det å lytte til kroppens behovog det du trenger.

 

Se heller på kroppens signaler som forslag og ikke noe du MÅ gjøre. Lytt til de og vurder om dette er noe du trenger å ta hensyn til.

 

Er du i kjøleskapet for 10ende gang uten å finne noe å spise, trenger du ikke mat. Uansett hvor sulten du føler deg og hvor nødvendig det føles.

 

Det kan være en vane eller annet som gjør at du havner i den situasjonen, men hodet på jakt etter den magiske retten du har lyst på. SJOKOLADE??

 

Er du sulten nok så gidder du faktisk å lage deg noe ordentlig mat.

 

 1. Tro at selvtilliten vil komme automatisk ved vektnedgang

 

Gå virkelig inn i deg selv og vær ærlig med deg selv… Hvor godt tar du vare på deg?

Hvordan du ser på deg selv?

 

Hvordan du snakker til deg selv i speilet?

 

Hva er det første du ser etter når du går forbi utstillingsvinduet og ser deg i speilbildet?

 

 • Hvor tykke lår du har?
 • Om magen stikker ut?
 • Skjuler du kroppen godt nok?

 

Vi er så strenge, kritiske og vår egen verste fiende.

 

Vi tror at om vi går ned i vekt DA føler vi oss bedre med oss selv. OG ja du vil være stolt av kroppen, men du vil fremdeles fortsette å være like kritisk til kroppen din.

 

Du vil bare finne noe annet å være kritisk til.

 

Hvis ikke hadde jo ikke tynne jenter/gutter hatt dårlig selvtillit. Men det har de jo absolutt!

 

Faktisk så er det sånn at selv om du kommer til målvekta de så begynner de fleste å tenke at «kanskje jeg burde gå ned 1 kilo til, jeg er ikke helt fornøyd med magen.» eller «2 kg til ned så er jeg safe.»

 

Den eneste grunnen til at de gjør dette er fordi de har jobbet i så mange år med å gå ned i vekt og dette er også det som føles normalt og rett for dem å fokusere på.

 

Du må jobbe med å føle deg bedre i din kropp akkurat som du må omprogrammere hjernen ved målvekta om at nå er jeg fornøyd. Hvis jeg er 4 kg tyngre enn dette må jeg spise litt sunnere, ellers er jeg fornøyd med kroppen og vekta!

 

Du gjør deg selv en BJØRNETJENESTE ved å begynne å jobbe med å snakke bedre til deg selv allerede i dag.

 

Ikke gå rett til jeg elsker kroppen min fra «jeg er så missfornøyd.» Du må kunne tro på det selv.

 

Men legg merke til det du faktisk gjør bra. Hva du mestrer og hvordan du klarer å navigere deg gjennom en kaotisk verden og alle de tingene du mestrer å får til.

 

Tenk alt kroppen din har vært igjennom fysisk og psykisk.

 

Ikke bare gi deg selv kritikk for alt du ikke mestrer som du ønsker, balanser det ut med å fokusere på det du også mestrer og faktisk er god på!

 

Det bygger grunnmuren som gir deg noe å bygge på.

 

Ett siste tips som virkelig hjelper deg når vekttap er vanskelig og du er på nippet til å gi opp:

Se på deg selv som suksessfull. Når du bare vil ha sjokolade så registrere det, kjenn hvordan det føles og om du har det travelt, eller det bare føles veldig ubehagelig. Det er din versjon av å være utenfor komfortsonen din.

 

Når du sitter der og bare vil ha sjokoladen i skapet, se på deg selv som suksessfull og at du mestrer dette. Du klarte det. Du gikk ned kiloene. Og ikke bare fokusere på at dette må du, du burde ikke spise, du skal jo ned i vekt så du vet bedre.. Men du har så lyst på og en bit går jo bra… Hadde det bare vært EN bit..

 

PRØV DET! Det fungere hvis du praktiserer å husker på det!

 

Lyst på flere tips som fungerer og spare masse tid på fremtidig diett-slit:

 • 4kg på 4 uker – vi jobber med å få deg ned i vekt raskt, men mange ønsker også bare å lære seg en balansert og trygg måte å gå ned i vekt på som gir stor frihet og ikke så strenge rutinger. Billigere og et fantastisk første steg til å tenke nytt rundt ditt eget vekttap 
 • Målbevisst vekttap – du har garantert sluttet med overspising og har snudd opp-ned på hvordan du ser på dietter, vekt og egen kropp.

 

 

Oppsummert ser lista slik ut:

 1. Vær forsiktig med å sluke alt av informasjon du finner på nett uten å ta hensyn til kroppens behov
 2. Planlegg for å kos deg og ha det gøy også på diett
 3. Vær i aktivitet, men ikke tving deg gjennom treninga bare for å forbrenne kalorier
 4. Stol på at du vet hva som er riktig, gå tilbake til de enkle grunnleggende prinsippene
 5. MEN for å få det til å fungere ordentlig MÅ du jobbe med hodet ditt, ut av komfortsonen og sprenge grenser.
 6. Jobb med å bygge deg selv opp og være stolt av deg selv og din innsats

HUSK denne dagen… Den vil endre måten du ser på vekttapet fremover!

 

 

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.