Knallstart på 2021 med å lære tankesettet for varig livsstilsendring... Se webinaret for hjelp med en grundig opprydding i tankesettet ditt rundt mat og vekttap

Coaching for å bli kvitt overspising

coach overspising Jul 21, 2020
 

 

Dette finner du i innlegget:

 

Hva er coaching? 

--Coaching er å støtte og hjelpe ett team eller et individ med å utvikle sin tenkemåte og/eller væremåte, samt håndtere følelser for å nå viktige mål.. 

 

Dette er grunne til at alle toppledere og de aller fleste idrettsutøvere har en coach eller en som kan hjelpe til med å strekke tankene/målene/ideene lengre enn man har gjort tidligere.. 

 

De må tenke nytt.. De har aldri vær i så god form eller forbedret teknikken så mye. Det er en grunn til at verdensrekorder blir stående i årevis. De blir sett på som et tak, men så er det 1 som slår den rekorden og plutselig på kort tid blir den slått av 3-4 til. Når taket er borte så får man faktisk tro på at man kan!

 

 

Hjernen vår er fantastisk, men den har også sine begrensninger.. For å forklare det super enkelt så er hjernen bygget for å være effektiv.. 

Vi måtte være effektive for å bruke minst mulig energi slik at vi hadde størst mulig sjanse for å overleve.. 

 Derfor elsker hjernen det som er kjent og kjært. De oppgavene eller vanene/hverdagsrutinen som den har gjort mange ganger før.. Selv om dette egentlig er vaner vi ikke liker. De vanene som saboterer f.eks. helsa vår..

 

Ett ekstremt tilfelle er: de som har vokst opp i voldlige omgivelser ender oftere opp i voldlige omgivelser som voksen. 

Det er en kjent situasjon og selv om det er ubehagelig og uforståelig selv for den personen så er dette tygt, og selv om det gjør vondt og man er fylt av frykt har hjernen bare bevis på at man har overlevd, og man overtaler seg selv til at noe annet er verre. 

 

 

Dette  gjelder din hjerne også.. Og de vanene du har... De følger ett mønster.. Andre vil kunne plukke de opp med en gang, mens du selv ikke ser de i det hele tatt.. Du lever med de hver dag og de er etablerte sannheter du aldri stiller spørsmål ved.

Overeating – Stay Fit Stay Smart

 

Coaching var helt magisk når jeg skulle slutte med min overspising..

Du vet de gangene du sitter fast i ett skikkelig tankekjør.. 

Ta for eksempel en søndag.. Du har spist så mye mat og godteri på lørdagen og har egentlig bare lyst til å faste, men du er også sulten så du burde jo spise.. Men så må du jo ta igjen for det du har spist.. Så kanskje bare 1 bit sjokolade.. Det er lite kalorier, men godt så det hjelper sikkert litt mor den verste sulten.. NEI vent jeg skal jo være flink.. Jeg lar være.. 

Vasker noen klær, og akkurat de samme tankene dukker opp en gang til...

~~30 min senere, og mange turer frem og tilbake til kjøkkenet~~

Har jeg spist alt som gikk fort å spise... 

 

Når jeg satt meg ned å diskuterte dette tankekjøret med en som ga meg rom til å snakke om tankene mine og stille de rette spørsmålene begynte det å gi mening.. De dumme, små, uskyldige tankene jeg ikke tenkte over og var "sannheter" viste seg å sabotere.. 

I SÅ MANGE TILFELLER!!

 

 

 

Jeg anbefaler alle å få seg en coach, når man har ett må man ønsker å nå og sitter fast ved... Spesielt når overspising eller yoyo-slanking (diett etter diett etter diett uten resultater) er din utfordring... Overspising og coaching er bestevenner...

 

Og finne deg en god coach som virkelig kan komme deg ut av de hindrene som gir deg null resultater solv om du prøver å skjerpe deg.. 

 

Hvordan coaching hjelper for å få slutt på overspising

Hvis du nå har forsøkt diett etter diett i årevis, men ender stadig med overspising... Noen ganger etter en uke, andre ganger etter noen timer..

 Og du har forsøkt å "skjerpe deg" eller "ta deg sammen" mer enn 10 ganger er det på tide å innse at den strategien IKKE FUNGERER.. 

(Personlig tenkte jeg alltid at jeg vil ikke bruke penger på dette alt finnes jo gratis på nettet, men helt ærlig, etter å ha testa coaching og er "på den andre siden" så ser jeg jo hva som stoppa meg.. OG DET VAR IKKE DET JEG SØKTE ETTER PÅ GOOGLE:..det var definitivt ikke det jeg trodde jeg trengte... Så jeg vil at du skal huske på det.. :) Det som er gratis er bra, men når du har forsøkt så mange versjoner av dietter og treningsprogrammer som du finner der ute OG du vet at overspising ikke burde stresse deg, men det gjør det likevel... Hva er vitsen med å fortsette å slite med det?? )

 

Og sannsynligheten for at dette gjelder deg er ganske stor fordi du leser dette..  <3

Tenk på alt du kan om mat.. Og jeg er helt sikker på at du kan det vesentlige.. Spis mest sunt og hold deg unna halvfabriat og matvarer med tommekalorier 80% av tiden..

 

Du tror du trenger hjelp med mat og treningen, men der gjør du mest sannsynelig veldig mye riktig.. Det kan godt hende du spiser litt for lite, det er vanlig å få ett litt vridd bilde av hvor mye man "burde" spise.. 

 

Skal du og vil du se en betydelig forbedring trenger du en samtalepartner eller lære deg noen verktøy for å tolke dine tanker.. Men du må finne en samtalepartner du kan være helt trygg på!

 

De tankene jeg hadde i bildekarusellen over, var jeg ikke egentlig bevisst i øyeblikket. Plutselig satt jeg der etter 3 innbaktepølser, 1/2 pakke kornmo med sirup og 2 tomme troikapapir og skjønte ikke hva som skjedde.. Jeg ville 2 ting samtidig og det går IKKE.. 

 

Det å la noen ta deg i sannhetene og helt åpent diskutere det du synes er vanskelig -- er så viktig.. Og det kommer til å fjerne årevis med null resultater! 

 

De store fremskrittene kommer aldri til å komme hvis du ikke får noen til å hjelpe deg..

 

Jeg vet så godt hvor lite lyst du har til å snakke med noen om dine utfordringer. Ingen i min nærmeste krets visste hva jeg slet med.. Vi er så gode på å skjule, for det føles så dumt og vi vet egentlig så mye bedre.. MEN det å få luftet tankene dine med noen du stoler på vil lette den første tunge vekta fra skuldrene din!! 

Personen du snakker med må

  • IKKE dømme deg eller automatisk kritisere deg for overspisingen.. Det vil potensielt bare føre til at det blir vanskligere å snakke om dette temaet.. Og du er garantert mer enn nok flink til å kritisere deg selv allerede!

 

Du kan tro dette er ett salgstriks så mye du vil, men det får være ditt tap.. Finn noen som bryr seg og ønsker å hjelpe for dine fremskritt kan hjelpe deg såååååå mye.. 

Så bruk gjerne en venn eller en i familien, men det å ta seg selv ut av blindsonene er nesten umulig. Og jeg kan love det at det er verdens enkleste pekepinn som oftest gir mest fremskritt.. Men DU må bli klar over de, for å mestre!

 

Vi vet ikke hva vi ikke vet, og når det kommer til overspising, er de kraftigste endringene vanligvis de mine klienter ikke en gang kunne forestille seg.

 

Som for eksempel "Sjokolade er såå godt. Jeg må ha det. Det er kos og jeg elsker at jeg kan spise det. Jeg må bare det er såå inmarri godt. Gleder meg til de situasjonen det er greit å spise"

 

Hvis din venninne gikk rundt å tenkte dette om sjokolade. Hvor sannsynlig er det at hun hadde klart å kutte ut sjokolade da?? Eller kutte kraftig ned på det.. Det blir som å kutte ut en av de store favorittene i hverdagen. 

Det finnes mange gode verktøy for å løse denne utfordringen, på relativt kort tid! Eller finn deg en god samtale partner å utfordre tankene dine!!

 

Noen ganger trenger du noen andre for å hjelpe deg med å finne en nye tilnærmingen som lønner seg og som du klarer å leve GODT med.

 

Her er sannheten. Noen av dere leser e-postene mine, ser på videoene mine, følger meg på insta, i håp om å komme den ned kiloen eller få slutt på overspisingen som er veldig, veldig viktig for deg.

Du har investert så mye energi, tid og så mye av deg selv i for å løse denne utfordringen uten resultater.. Personlig forsøkte jeg PTer, idrettsutdanning, kostholdsveileder (til 20 000kr/mnd, huff du leste rett, men jeg var desperat!, og det eneste du oppnår er å slite deg ut.

 

Hvis du er utbrent av å prøve og ikke ser resultater, hvorfor skal du da gi opp og bare vente til du har gått opp kiloene igjen og er super motivert til å prøve akkurat det samme igjen?

 

 

Tenk litt på den syklussen. Få ut fingern og få litt hjelp og håp om at dette kan ordnes.. 

 

 

Det er viktig å være kresen med hvem som hjelper deg. Du trenger ikke en som etterligner den uhjelpelige stemmen i hodet ditt og alltid er enig med deg. Og du trenger ikke noen som lar deg slippe unna med den samme gamle tanken og fyrer opp under de. Nikker og smiler og kjenner seg igjen!

 

Du trenger noen som samarbeider med deg for å oppnå dine mål, respektere prioriteringene dine og skape ditt beste liv. På en måte som ikke gir mer stress eller overvelde. En som tørr å si det du ikke alltid vil høre..

 

Noen som ser utover frustrasjonen din, perfeksjonismen din, de "gamle måtene" å gjøre ting som ikke fungerte. Noen som hjelper deg med å løsrive tankesett som saboterer deg eller lar deg føle deg dårlig med deg selv og noen som kan vise deg hvordan du går inn i tanker som oppmuntrer til og til og med slipper løs suksess.

 

--De knirrende stemmene som forteller deg at du ikke fortjener å ta opp tiden til andre for å få hjelp, at du ikke burde be om så mye, at du ikke trenger hjelp.

Den stemmen som hvisker at du alltid vil være feit eller at suksessen ikke vil vare? Eller du klarer dette selv. Du vet jo hva du skal gjøre, så starter du samme syklusen på nytt.

Du trenger noen som vil hjelpe deg med å bli klar over tankene som holder deg tilbake.

 

Du fortjener faktisk noen i hjørnet ditt som vet at du vil ha dårlige dager, men er trygg i troen på at du kan komme gjennom dem.

De dårlige dagene der planen røyk og du nok en gang føler deg som en fiasko, og suksess virker fjernt.. Så er ikke det mer enn å forvente.. Du hadde forventet det og roet ned andre i samme situasjon. Nå er det på tide å gjøre dette for deg selv, men i starten trenger man ofte noen til å minne seg på dette, til man har fått banket det inn i hodet selv!

 

Det på tide å alliere seg med noen som kan se “hullene” eller de manglende brikkene i pusslespillet for å lykkes. De vil hjelpe deg å lære å bøye og strekke nye muskler og skape nye vaner som fungerer for deg og gjøre ting enklere.

 

Å hjelpe kvinner med å skape ett avslappet forhold til mat og frihet fra overspising er mitt spesielle talent, og jeg elsker å hjelpe.

Vel mest fordi jeg har vært der selv.. Så ingenting du kan si lurer meg. ;) Jeg vet hva du trenger!

 

Fordelene med coaching

  • Hjelp med tankesettet, de vriene situasjonene som dukker opp av det blå (de gjør aldri det) og nå de målene di ikke klarer å nå, eller hjelpe deg i mål fortere
  • du sparer tid
  • Du fjerner alt stresse rundt mat
  • Sparer masse tid og energi fordi du ikke trenger å bruke så mye tid på dietter og slanking
  • Bygger en bevissthet for å styrke 

 Jeg selger jo coaching og er partisk.. Jeg jobber også fremdeles jevnlig med coach den dag i dag, fordi jeg vet det hjelper meg med mine utfordringer!

Ulempene med coaching:

  • koster penger
  • finn noen med kompetanse og erfaring
  • Finn noen som passer deg

 Det åpenbare er at dette er en investering.. Og enkelte ganger kan det bli en stor en.. Jeg vet om mange som tar rundt 50 000kr for å bli kvitt overspising og sukkeravhengighet, og dette er det folk som kjøper og synes det er verdt! (mine programmer er ikke i denne prisklassen)

Spørsmålet er hva som veier tyngst?

EN investering på noen tusenlapper

eller fortsette med en konstant frustrasjon med overspisingen hengende over nakken.. 

 

Men det er også vesentlg at du finner en coach du kommer overens med OG har den beste kompetasen DU trenger.. 

Hvis du finner en som bare jatter med og ikke tørr å si ifra til deg eller ikke helt skjønner din måte å kommunisere på så kan coaching selvfølgelig bare bli en skuffende opplevelse.. Og du oppnår ikke noe annet enn å bli noen kroner fattigere..

 -------

Etter alt dette kan jeg jo ikke bare forlate dere uten å tilbye en gratis coachingtime... Dette er mitt tilbud til deg som er skeptisk og vil være trygg på at coaching kan hjelpe deg, før du evt investerer noe som helst.. 

 

Dette er ingen salgssamtale av programmet mitt, med mindre du ønsker informasjon om det..

Men en prøve time og alt du trenger er å møte opp til timen med meg med ett mål eller en utfordring du har i hverdagen. 

 

 

Vi snakker oss sammen til en løsning og finner en utfordring du kan teste som skal ta deg nærmere DITT mål!

 

Book en time her... www.letloose.no/samtale (ikke noe salg eller press, bare coaching)
Mener du alvor og vil ned i vekt er det ingen grunn til å droppe dette! 

 

Kanksje du ønsker å lese mer?? 

Close

50% Complete

7 dager med tips for å bli kvitt overspisingen!

Husk å sjekke søppelkassen!