Knallstart på 2021 med å lære tankesettet for varig livsstilsendring... Se webinaret for hjelp med en grundig opprydding i tankesettet ditt rundt mat og vekttap

Bedre å være tynn enn overvektig?

Har du noen gang tenkt: “alt hadde vært så mye bedre om jeg var tynn.” Så lenge du kan gå i stramme kjoler å se fantastisk ut i klærne dine, ville alt vært så mye lettere.

Hadde du bare blitt kvitt kiloene og kunne ta på alle klærne du ønsker, ha selvtillit i bikini, gå gjennom en mengde mennesker uten å tro at alle tenker på hvor mye du burde gå ned i vekt, ikke føle skam når du spiser dessert med andre.

Men er det egentlig sant? Vil du føle deg bedre bare du er 10kg lettere?

Er det virkelig så lett?

Det er som å tenke at bare du hadde hatt like mye penger som Bill Gates, en privat kokk, vaskehjelp og barnepasser hadde livet vært problemfritt.

Det ville helt klart løst mange av utfordringene dine i dag, men hva med at du får mindre kontakt med barna dine, du er avhengig av at noen andre lager maten din som du ønsker eller noe helt annet.

Skal disse menneskene hjelpe deg med å spise sunnere krever det fremdeles at du kjenner på hvor mye du har lyst på sjokolade, men må la være. (Eller noe annet som du overspiser.)

Det er ingen andre enn du som bestemmer hva du putter i munnen din, uansett hvor mye hjelp du måtte ha. Det er fremdeles du som har ansvar for alt du spiser og resultatet du oppnår ved å spise som du gjør.

 

Ja, det er ubehagelig å ikke spise noe du har lyst på, men det er bare en følelse. Og atpåtil en følelse som går over etter noen minutter. Når du lærer det å slappe av med ubehagelige følelser har du også nøkkelen til vekttapet du ønsker deg.

Til og med på permanent basis.

 

Når du ser for deg løsningen som at mannen din må spise sunnere eller bare du hadde hatt mer tid, hadde alt vært så mye lettere.

Det eneste som kan gjøre at du oppnår resultatet ditt er at du tar ansvar for ditt eget resultat og tar vare på deg selv. Ikke fordi du hater og avskyr kroppen din, men fordi du er deg og du ønsker å oppnå ett mål for deg selv.

Du ønsker å gå ned i vekt fordi du vil bli en bedre versjon av deg selv. Og du velger å prioritere deg selv fordi du bryr deg om deg.

 

For samfunnet i dag verdsetter en tynn og smal kropp, men det betyr ikke at du er et dårlig menneske. Tenk på alt du gjør som er bra, både for deg selv og for de rundt deg. Tenk på alle de situasjonene du har gruet deg til, men gjennomført. Tenk på alle seirene du har hatt. Dette er det som definerer deg.

Så hvordan faktisk føle seg bra tykk eller tynn

Når du tenker alle disse tankene er du konstant kritisk mot deg selv.

Den eneste som skaper disse tankene om deg er faktisk deg, om deg selv. Og hvis noen faktisk er så ufyselige og sier dette til deg så VELGER du å tro på dem. Når du tror på dem så sier du til deg selv at du ikke er verdt noe fordi du har litt ekstra fett på kroppen.

 

En liten øvelse til deg! Skriv ned alt du kommer på om deg selv som faktisk er bra!

Å da mener jeg alt.

Og dette er også en nøkkel i å gå ned i vekt.

Fokuser på det som er bra, det som fungerer og forbedre det som ikke fungerer.

I motsettning å forkusere på alt du ikke skal spise eller ikke skal gjøre. f.eks

  • ikke spise sukker /godteri /søtsaker

  • ikke se så mye på tv

  • kutte enkelte matvarer eller grupper

  • alltid lette etter noe bedre (hvor mye søker du etter vekttap på google?

 

Les også: 

20 GRUNNER TIL AT DU ALDRI OPPNÅR DRØMMEKROPPEN

1000 kalori dietten: hemmeligheten til rask vektnedgang eller bare tullprat?

Hvordan takle søtsuget med 3 steg

Frokoster for vekttap

Close

50% Complete

7 dager med tips for å bli kvitt overspisingen!

Husk å sjekke søppelkassen!